Stalen deuren interieur
Geen categorie

Zwarte stalen deuren in je huis: een nieuwe woontrend met voordelen!

Zwarte stalen deuren in je huis? Dat zijn echte sfeermakers! Ze duiken de laatste jaren met meer regelmaat op in de huiskamers van Nederlandse woningen: zwarte stalen deuren. Stalen deuren bestaan uit een stalen frame, waarbinnen glas is verwerkt. Dit zorgt voor veel extra sfeer en elegantie. Verder ogen woningen veel ruimer en gezelliger door het open karakter dat stalen frames met glas creëren. Het mooie van zwarte stalen deuren is verder dat ze een tijdloos karakter hebben. Ze passen dan ook in elk type interieur.

Aandachtspunten bij de aankoop
Waar moet je bij het aankopen van zwarte staaldeuren zoal op letten? In de eerste plaats op het uiterlijk van de deur. Over smaak valt immers niet te twisten.

Belangrijk is ook om te kiezen voor een betrouwbare fabrikant die kwaliteit voor een goede prijs levert. Als je iets niet wilt, is het namelijk investeren in een deur die achteraf mankementen blijkt te vertonen. Kies daarom voor een bedrijf met goede reviews en betaalbare deuren. Over de prijzen waarop je kunt rekenen bij de aankoop van staaldeuren volgt hieronder meer informatie.

Typen stalen huisdeuren: van schuifdeuren tot klapdeuren
Qua soorten zwarte stalen deuren met glas valt er veel te kiezen. Allereerst zijn er natuurlijk de standaard, gewone stalen deuren die opengaan door de deurklink nar beneden of opzij te duwen.

Populair zijn in de tweede plaats ook stalen schuifdeuren, die ideaal zijn als afsluiting tussen twee woonruimtes: een soort schuifpui, maar dan in huis dus! Een stalen schuifdeur is perfect om de kamer visueel te splitten.

Een derde optie is het combineren van stalen deuren met fraaie stalen afscheidingswanden, wanden dus die vastzitten en niet geopende kunnen worden. Visueel geeft dit een prachtig en eigentijds effect.

Weer een ander fraai model stalen deuren zijn zogenoemde taatsdeuren. Deze deuren draaien prachtig open rond hun metalen as. Een voordeel van dit deurtype is dat de deuren automatisch dichtvallen, omdat ze zodanig in een afgestelde vloerpot bevestigd worden dat ze via hun eigen gewicht automatisch sluiten.

De kosten van trendy zwarte talen deuren
Maar wat kosten zwarte stalen deuren gemiddeld? Op welke gemiddelde kosten kun je rekenen als je een variant van dit deurtype wilt aanschaffen? Een stalen scheidingswand in de woning kost gemiddeld zo’n 1800 euro. Standaard stalen scharnierdeuren kosten doorgaans al snel 3000 euro. Taatsdeuren zijn met een gemiddelde kostprijs van 2500 euro iets minder prijzig. Ten slotte kun je voor de inbouw (inclusief montage) van stalen schuifdeuren in huis uitgaan van zo’n 3500 euro.

Zijn de deuren veilig voor kinderen?
Een veelgestelde vraag van ouders die (jonge) kinderen hebben, is of de stalen deuren met glas wel veilig zijn voor kinderen. Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig te geven: stalen glasdeuren zijn meer dan veilig. In de deuren wordt ijzersterk veiligheidsglas gebruikt, dat nauwelijks stuk te krijgen is.

Verder zit het glas door het stalen frame zeer stabiel en strak, en is er in het glas geen beweging te krijgen. Deuren van staal zijn dan ook erg veilig, ook als je kleine kinderen in huis hebt. Zo is bijvoorbeeld een taatsdeur van staal en glas zelf nog veiliger dan een gewone deur, omdat deze langzaam afsluit en daarmee de kans op kindervingers tussen de deur verkleint.

Reacties uitgeschakeld voor Zwarte stalen deuren in je huis: een nieuwe woontrend met voordelen!